Ghid pentru o achiziție durabilă de produse IT (Septembrie 2017)

Produsele IT și fabricarea lor vin cu risc de mediu și social. Prin stabilirea și urmărirea unor criterii relevante de sustenabilitate, achizitorii pot contribui la creșterea responsabilității sociale și de mediu pe piață. Pentru a sprijini cumpărătorii în acest scop, TCO Development a lansat acum un ghid pentru achiziționarea durabilă de produse IT.

TCO Development este organizația din spatele certificării TCO Certified, certificarea internațională de durabilitate pentru produsele IT. De peste 20 de ani oferă soluții pentru provocările privind durabilitatea produselor IT. Certificatul TCO reprezintă certificarea independentă de sustenabilitate pentru produsele IT. Cu criterii care iau în considerare analiza ciclului de viață pentru responsabilitate socială și de mediu, TCO Certified ajută organizațiile din întreaga lume să facă alegeri IT mai durabile.

 

Datorită creșterii la nivel mondial a consumului de produse IT și a efectelor lor negative, există o nevoie urgentă de practici de achiziție responsabile și durabile. Atunci când organizațiile cer ca produsele IT să fie certificate TCO pentru durabilitate, aceasta creează stimulente pentru ca industria IT să funcționeze într-o direcție mai durabilă. Rezultatele dovedite includ mai multe practici mai responsabile din punct de vedere ecologic și social din partea brandurilor IT, legate de produsele lor și fabricarea acestora.

 

"Un ghid pentru achiziționarea de produse IT durabile cu certificare TCO" oferă consultanță practică organizațiilor cu privire la modul de punere în aplicare a unor practici mai durabile de achiziție legate de produse IT cum ar fi: computere, laptopuri, tablete, smartphone-uri, căști și afișaje. Sören Enholm, CEO la TCO Development, speră că ghidul încurajează mai multe organizații să se asigure că produsele IT pe care le cumpără sunt sustenabile: "Este greu să conduci acest tip de schimbare de unul singur. Prin urmare, scopul nostru este ca acest ghid să poată ajuta mai multe organizații să ia măsuri pentru achiziționarea durabilă de produse IT ".

Ghidul oferă o imagine de ansamblu a criteriilor de durabilitate certificate TCO, precum și sfaturi privind criteriile ce trebuie luate în considerare înainte, în timpul și după fiecare achiziție. Prin utilizarea certificatului TCO, achizitoriistau în spatele acestui sistem global de criterii și verificări, trimițând un mesaj clar industriei și conducând la un impact mai mare.

 

Verificarea independentă inclusă în certificatul TCO înseamnă că organizațiile nu trebuie să aloce propriile resurse auditurilor din fabrică, testelor de produs și revizuirii documentației pentru a verifica și a monitoriza conformitatea. Astfel, se creează stimulente pentru ca industria IT să funcționeze într-o direcție mai durabilă.

 

Ghidul poate fi consultat aici.

Noutati

Programul "Rabla" pentru electrocasnice (Sept. 2018)

Ministerul Mediului supune dezbaterii publice proiectul de Ordin de Ministru pentru aprobarea "Ghidului… Mai mult

Recomandări pentru alegeri inteligente: televizoare eficiente energetic (Iunie 2018)

Pe piata, cel mai eficient TV este de clasa A++ pe scala etichetei energetice noi. In ciuda… Mai mult

Nou!!! Primul aspirator din clasa energetică A+++ prezent pe topten.info.ro (9 mai 2018)

Topten.info.ro recomandă cele mai eficiente aspiratoare prezente pe piaţa din ţara noastră. Pentru… Mai mult

Legislatie

Acte normative aflate in dezbatere la Ministerul Mediului (August 2018)

Ministerul Mediului (MM) supune dezbaterii publice proiectul de Ordin pentru modificarea și… Mai mult

Modificari aduse Legii energiei si gazelor naturale (August 2018)

A fost promulgata Legea nr. 167/2018 pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și… Mai mult

Casa Verde (ianuarie 2017)

Au aparut ghidurile de finantare pentru Programele Casa Verde si Casa Verde Plus: Mai mult

Concursuri

2017

Nu exista sondaje de opinie. Mai mult

2016

UPDATE:   Dupa cum stiti, sondajul a putut fi completat pana la data de 30.06.2016. Respondentii… Mai mult

 

Icemenerg    Intelligent Energy Europe    TopTen Act     TopTen.eu

Notă: Singura responsabilitate pentru conținutul acestui web-site aparține autorilor. Acesta nu reflectă neapărat opinia Uniunii Europene. Nici EASME nici Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru orice utilizare a informațiilor conținute de acesta.