Europa este pregătită pentru tranziția spre transporturi cu emisii zero (18.04.2016)

În perioada 14 – 15 aprilie 2016, Capitala Olandei a găzduit Reuniunea informală comună a miniștrilor mediului și miniștrilor transporturilor din Uniunea Europeană. Delegația României a fost reprezentată la dezbateri de ministrul Mediului Cristiana Pașca Palmer și Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, alături de specialiști din ambele ministere de resort.

Temele supuse discuțiilor în cadrul reuniunii au fost: Mobilitatea “verde” - combustibili curați și tranziția către emisii zero; Explorarea scenariilor viitoare privind inovarea pentru mobilitate inteligentă și “verde” la nivel european; Aviație și transportul maritim - Acțiuni necesare ca urmare a adoptării Acordului de la Paris la COP 21 în contextul negocierilor din cursul acestui an sub ICAO și IMO.

Discuțiile privind mobilitatea verde și inteligentă au evidentiat faptul că este nevoie de o abordare integrată europeană, care poate fi asigurată prin strategii comprehensive care să stimuleze inovarea.

În acest sens, au fost subliniate în cadrul Consiliului efectele creșterii mobilității asupra mediului cât și asupra sănătății umane și calitaății vieții în general. Tranziția către mobilitate verde și inteligentă, este și un obiectiv important în lupta contra schimbărilor climatice și pentru atingerea obiectivului de 2 grade, stabilit prin Acordul Global de la Paris.

 “România face pași concreți înainte în acest sens. În toate orașele din țară sunt aproape de finalizare planurile de mobilitate urbană durabilă, care trebuie să prevadă măsuri inteligente de organizare a traficului și programe de investiții pentru infrastructura mijloacelor de transport fără emisii. În paralel, Ministerul Mediului lansează Rabla PLUS, program prin care vrem să stimulăm populația să aleagă o mașină electrică în locul celei clasice. Numărul autovehiculelor electrice de pe șoselele din România este infim, comparativ cu cele din alte state europene: doar 600 față de zeci de mii, sau chiar sute de mii în alte state. Cred că asta se datorează în principal lipsei infrastructurii de încărcare în România a acestor tipuri de autovehicule, cu autonomie mai scăzută decât cele clasice. De aceea, prin Rabla PLUS vom finanța de anul acesta și inițiative de dezvoltare a acestei infrastructuri de alimentare”, a precizat ministul mediului Cristiana Pașca Palmer.

Mai multe informatii aici.

Noutati

Programul "Rabla" pentru electrocasnice (Sept. 2018)

Ministerul Mediului supune dezbaterii publice proiectul de Ordin de Ministru pentru aprobarea "Ghidului… Mai mult

Recomandări pentru alegeri inteligente: televizoare eficiente energetic (Iunie 2018)

Pe piata, cel mai eficient TV este de clasa A++ pe scala etichetei energetice noi. In ciuda… Mai mult

Nou!!! Primul aspirator din clasa energetică A+++ prezent pe topten.info.ro (9 mai 2018)

Topten.info.ro recomandă cele mai eficiente aspiratoare prezente pe piaţa din ţara noastră. Pentru… Mai mult

Legislatie

Acte normative aflate in dezbatere la Ministerul Mediului (August 2018)

Ministerul Mediului (MM) supune dezbaterii publice proiectul de Ordin pentru modificarea și… Mai mult

Modificari aduse Legii energiei si gazelor naturale (August 2018)

A fost promulgata Legea nr. 167/2018 pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și… Mai mult

Casa Verde (ianuarie 2017)

Au aparut ghidurile de finantare pentru Programele Casa Verde si Casa Verde Plus: Mai mult

Concursuri

2017

Nu exista sondaje de opinie. Mai mult

2016

UPDATE:   Dupa cum stiti, sondajul a putut fi completat pana la data de 30.06.2016. Respondentii… Mai mult

 

Icemenerg    Intelligent Energy Europe    TopTen Act     TopTen.eu

Notă: Singura responsabilitate pentru conținutul acestui web-site aparține autorilor. Acesta nu reflectă neapărat opinia Uniunii Europene. Nici EASME nici Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru orice utilizare a informațiilor conținute de acesta.