Conferința EcoProcura 2012

Conferința EcoProcura 2012- Puterea achizițiilor publice pentru a transforma piața europeană (Malmö, Suedia, 21 Septembrie 2012) a subliniat rolul autorităților publice în managementul soluțiilor inovatoare pentru provocările sociale și de mediu.

Conferința a demonstrat un consens tot mai deplin asupra faptului că autoritățile publice au atât puterea și cât și responsabilitatea de a crea o piață pentru produse și servicii durabile. Cu cheltuieli de 2 miliarde €/an (19% din PIB), pentru bunuri și servicii, sectorul public este cel mai mare cumpărător pe piața europeană. Acest fapt reprezintă un potențial enorm de a impulsiona soluții inovatoare la problemele de mediu și sociale.

Comisia Europeană a subliniat că dorește simplificarea și modernizarea legislației de achiziții publice pentru a sprijini autoritățile locale, regionale și naționale pentru stimularea inovării și atingerea obiectivele lor de dezvoltare durabilă.

În prezent Europa se confruntă cu probleme economice și sociale dificile, de aceea autoritățile publice, au obligația de a favoriza inovarea în producerea și consumul bunurilor și serviciilor.

Achizițiile publice de bunuri și servicii durabile și inovatoare reprezintă unul din instrumentele esențiale pentru stimularea de noi soluții tehnologice sau de servicii și simultan ajută la crearea de locuri de muncă și de creșterea a competitivității industriei europene precum și încurajează crearea de servicii publice mai eficiente.

Comisia Europeană a anunțat finanțarea în continuare a rețelelor de autorități publice pentru soluții inovatoare de achiziție.

Rezultatele conferinței vor fi prezentate pe Forumul Achiziții la adresa www.procurement-forum.eu. Acest forum online asigură o platformă de discuții, întrebări, răspunsuri, prezentare de soluții și exemple despre cum pot fi realizate efectiv Achizițiile publice durabile și inovative. Un alt obiectiv este realizarea unei campanii Procura+ Campaignprin care autoritățile publice să fie aduse în prim planul achizițiilor publice durabile.

Practicile actuale, nedurabile, de consum, sunt principala cauză a utilizării excesive a resurselor naturale, a amenințărilor la adresa biodiversității, creșterii sărăciei și a schimbărilor climatice. Autoritățile publice din toată Europa, sunt gata să-și asume responsabilitatea de a achiziționa produse și servicii durabile și inovative.

Provocarea actuală este să ne asigurăm că fiecare euro cheltuit poate maximiza beneficiile sociale, reduce impactul asupra mediului și să contribuie la dezvoltarea economică durabilă.

Noutati

Programul "Rabla" pentru electrocasnice (Sept. 2018)

Ministerul Mediului supune dezbaterii publice proiectul de Ordin de Ministru pentru aprobarea "Ghidului… Mai mult

Recomandări pentru alegeri inteligente: televizoare eficiente energetic (Iunie 2018)

Pe piata, cel mai eficient TV este de clasa A++ pe scala etichetei energetice noi. In ciuda… Mai mult

Nou!!! Primul aspirator din clasa energetică A+++ prezent pe topten.info.ro (9 mai 2018)

Topten.info.ro recomandă cele mai eficiente aspiratoare prezente pe piaţa din ţara noastră. Pentru… Mai mult

Legislatie

Acte normative aflate in dezbatere la Ministerul Mediului (August 2018)

Ministerul Mediului (MM) supune dezbaterii publice proiectul de Ordin pentru modificarea și… Mai mult

Modificari aduse Legii energiei si gazelor naturale (August 2018)

A fost promulgata Legea nr. 167/2018 pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și… Mai mult

Casa Verde (ianuarie 2017)

Au aparut ghidurile de finantare pentru Programele Casa Verde si Casa Verde Plus: Mai mult

Concursuri

2017

Nu exista sondaje de opinie. Mai mult

2016

UPDATE:   Dupa cum stiti, sondajul a putut fi completat pana la data de 30.06.2016. Respondentii… Mai mult

 

Icemenerg    Intelligent Energy Europe    TopTen Act     TopTen.eu

Notă: Singura responsabilitate pentru conținutul acestui web-site aparține autorilor. Acesta nu reflectă neapărat opinia Uniunii Europene. Nici EASME nici Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru orice utilizare a informațiilor conținute de acesta.